Watersnoodmuseum op longlist van de Museumprijs van de Vriendenloterij

Ouwerkerk – Het Watersnoodmuseum staat op de longlist als een van de negen kandidaten voor de jaarlijkse Museumprijs van de VriendenLoterij. De VriendenLoterij Museumprijs is een prestigieuze publieksprijs in de Nederlandse museumwereld. We zijn ongelofelijk trots dat we op deze mooie longlist staan!

Het thema van de Museumprijs is dit jaar ‘Digitaal Verhaal’. Welk museum onderscheidt zich door inzet van digitale middelen die het verhaal van het museum ondersteunen en versterken? De vakjury bezoekt de komende weken de geselecteerde musea en zullen tot een shortlist van drie musea komen. Op deze musea kan het Nederlands publiek vervolgens vanaf 5 november gaan stemmen en het museum met de meeste stemmen wint de hoofdprijs van €100.000.

Foto: Naturalis Biodiversity Center wint Museumprijs 2020

De VriendenLoterij Museumprijs is in 1990 opgericht door het Prins Bernhard Cultuurfonds en is daarmee de eerste Museumprijs in Nederland. Sinds 2007 is de VriendenLoterij Museumprijs een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de VriendenLoterij (voorheen BankGiro Loterij), in samenwerking met de Museumvereniging. Inmiddels is de VriendenLoterij Museumprijs met gemiddeld 40.000 stemmers een van de grootste culturele publieksprijzen in Nederland.

Longlist VriendenLoterij Museumprijs

Deel dit bericht