HZ studenten organiseren excursie-tour voor Watersnoodmuseum

OUWERKERK – Studenten Tourism Management en International Business van HZ (Hogeschool Zeeland) hebben in opdracht van het Watersnoodmuseum als proef een excursietour georganiseerd. In een divers programma van 24 uur werden deelnemers meegenomen op excursies in en om het museum en op het eiland Schouwen-Duiveland. Thema’s waren de geschiedenis van, de Watersnoodramp op en de toekomst van het eiland.

Na ontvangst met koffie en een bolus, ging de groep met E-scooters langs de Oosterschelde richting Zeelandbrug, de Schelphoek, de Plompe Toren en langs Plan Tureluur. Onderweg kreeg de groep uitleg over de Oosterschelde, de Verdronken Dorpen, de Watersnoodramp en klimaat/zeespiegelstijging.

Watersnoodmuseum
Na een barbecue bij de museumbrasserie, werd het gezelschap opgewacht door vrijwilliger Jaap Schoof die, de in mondkapjes gehulde groep, een avondrondleiding door het museum gaf. Vervolgens vertelde hij verhalen over de ramp bij een kampvuur, op de daktribunes naast het museum. Nadat het vuur gedoofd was verbleef de groep in tenten op de naastgelegen Camping De Vierbannen.

Oesters proeven in Bruinisse

Food
De volgende dag stond in het teken van de lokale voedselproductie met het oog op de toekomst. Na het ontbijt bij museumbrasserie Het Vijfde Caisson, vertrok het gezelschap naar Bruinisse voor het proeven van oesters.

Toen de laatste oester genuttigd was, ging de groep door naar de kwekerij van Dieneke Klompe in Zonnemaire, waar werd verteld over het opzetten van de kwekerij en het telen van biologische gewassen. Het proefevenement werd afgesloten met een lunch in de tuin bij landbouwmuseum Goemanszorg in Dreischor.

Barbecue op het terras van de museumbrasserie

Vervolg
De studenten van de HZ gaan het evenement evalueren en komen met een voorstel voor een breed scala aan tours van en naar het Watersnoodmuseum. De tours hebben zowel betrekking op het museum en het watervraagstuk als op klimaat en food. Het Watersnoodmuseum wil de ontwikkeling van tours of meerdaagse evenementen als extra ervaring bij het museum gaan aanbieden. Tours geschikt voor jong en oud(er) en in samenwerking met lokale partners.

De studenten die deze eerste excursietour organiseerden, Jelle Vroegindeweij, Chenna Goedbloed en Jimmy van der Have kijken er in elk geval met een goed gevoel op terug en zien alweer uit naar een volgende editie.

Touren met E-scooters over Schouwen-Duiveland
Studenten in het Watersnoodmuseum met vrijwilliger Jaap Schoof

Deel dit bericht