Scholieren slaan de handen ineen voor Act as One en het planten van bomen

De basisschoolleerlingen van Schouwen-Duiveland zamelen geld in voor hoogstamfruitbomen, zodat deze geplant kunnen worden op het eiland én in Bolivia. Door de verkoop van mooie ansichtkaarten en bloemplukbonnen hopen ze deze goede doelen actie te ondersteunen.

Ook u kunt de kinderen helpen! Koop een set van vier bijzondere wenskaarten, met daarop natuurfoto’s van foto-tovenaar Joop van Houdt (€10). Of zet de bloemetjes binnen met een plukbon waarmee u in de zomer een mooi boeket kunt plukken op één van de bloeiende akkerranden op Schouwen-Duiveland (€5). Kijk voor meer informatie op www.actasone.nl

In totaal doen 13 basisscholen mee aan de actie, georganiseerd binnen het project Act as One. Aandacht vragen voor klimaatverandering is het doel van dit project. Ook zal binnenkort de langverwachte lancering van Act as One plaatsvinden. De graansilo in Zierikzee wordt dan voorzien van een 40 meter hoge peilschaal. Op 10 september is het dan echt zover, dan zal er een video opgenomen worden waaraan ruim 2.000 kinderen, jongeren en volwassenen mee doen. Het wordt de grootste bewegende animatie ter wereld over klimaatverandering.

Deel dit bericht