Jacco van Maldegem nieuw bestuurslid Watersnoodmuseum

OUWERKERK – Jacco van Maldegem uit Westkapelle is benoemd tot bestuurslid van het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk. Hij is aangesteld per 5 april 2022 en gaat zich bezighouden met vraagstukken rondom verduurzaming en klimaatverandering waarvoor in het museum steeds meer aandacht is.

Van Maldegem werkt bij het Ministerie van Financiën als lid van het managementteam Communicatie, is onder meer verantwoordelijk voor de corporate communicatie en social media en tevens woordvoerder corporate affairs.

Economie
Hij volgde een studie journalistiek in Tilburg en studeerde daarna Algemene Economie aan de Universiteit van dezelfde stad en ronde een en ander af met een studie Financieel-economisch beleidsmedewerker in Rotterdam. Na te zijn begonnen bij het Ministerie van Economische Zaken werkt hij sinds 2013 bij het Ministerie van Financiën, en sinds 2019 in zijn huidige functie.

De van oorsprong Zeeuwse Van Maldegem, ‘getogen achter de Westkappelse dijk’ was tot zijn terugkeer in Zeeland vorig jaar zomer, fractievoorzitter voor D66 in gemeente Leidschendam-Voorburg. Tijdens de recente gemeenteraadsverkiezingen was hij lijsttrekker voor D66 Veere en zit hij sinds maart als fractievoorzitter voor D66 in de gemeenteraad van Veere.

Bewustzijn
Over zijn rol voor het Watersnoodmuseum zegt hij: “De bestuursfunctie vind ik een prachtige manier om mijn steentje bij te dragen aan herinnering aan en voorlichting over de kracht van de natuur, en niet te vergeten de invloed van de mens op die natuur. Zonder bewustzijn over wat ons menselijk gedrag doet met de zeespiegel verzekert de mensheid zich immers vroeg of laat, hier of elders maar in ieder geval onherroepelijk van nieuwe overstromingen”.

“Nu de overlevenden van ’53 ons langzaamaan ontvallen, wil ik meehelpen het persoonlijke leed achter het grote verhaal over de Ramp door te geven aan volgende generaties, en via dat grotere verhaal ook het verhaal over klimaatverandering en zeespiegelstijging onder de aandacht brengen”.

Jacco van Maldegem Foto: Mary Remijnse

Deel dit bericht