Maak kennis met kunstenaar Ton Lamper in het Watersnoodmuseum en zijn verhaal achter ‘De Vloed’

OUWERKERK – Zaterdag 26 augustus biedt het Watersnoodmuseum de unieke kans om in gesprek te gaan met kunstenaar Ton Lamper. Als onderdeel van de wisselexpositie ‘Nooit meer een ramp als in ‘53’ heeft Lamper het werk De Vloed gecreëerd. Het werk werd geselecteerd via een Open Call die in 2022 door een deskundige jury werd beoordeeld. De keuze voor Lampers inzending was mede gebaseerd op het zorgvuldige, creatieve proces achter het werk en het aangrijpende verhaal dat het vertelt.

Kunstenaar Ton Lamper is persoonlijk aanwezig in Caisson 4, bij de wisselexpositie, van 12:30 tot 14:30. Hij zal niet alleen zijn eigen kunstwerk ‘De Vloed’ toelichten, maar ook inzicht geven in de inspiratie en betekenis achter de werken van andere kunstenaars die deelnemen aan de expositie. Dit is een bijzondere gelegenheid voor bezoekers om een dieper begrip te krijgen van de kunstwerken en de verhalen die schuilgaan achter deze gedenkwaardige tentoonstelling.’

De kracht van kunst
Het Watersnoodmuseum nodigt iedereen uit om deze unieke kans aan te grijpen en op 26 augustus het museum te bezoeken. Het is een gelegenheid om te luisteren naar de kunstenaar zelf, te leren over de historische gebeurtenissen die de expositie belicht en te worden geraakt door de kracht van kunst om emoties en verhalen over te brengen.

Reserveren is niet nodig. Met een regulier entreebewijs kunt u in het laatste caisson van het museum het gesprek aangaan met de kunstenaar.

Datum: Zaterdag 26 augustus
Tijd: 12:30 – 14:30
Locatie: De vierde caisson van het Watersnoodmuseum
Weg van de Buitenlandse Pers 5, 4305 RJ Ouwerkerk.

Over de wisselexpositie ‘Nooit meer een ramp als in ’53’:
Deze expositie brengt kunstenaars samen die de watersnoodramp van 1953 herdenken en hedendaagse vraagstukken rondom water, veiligheid en herstel onderzoeken. ‘De Vloed’, gecreëerd door Ton Lamper, is een prominente uiting van kunst en emotie binnen deze context.

Deel dit bericht